בתצוגות מורשת היהדות במוזיאון ישראל מוצגים מגוונים הקשורים לחג הסוכות. בין המוצגים – דגמי סוכות עתיקות שנבנו בקהילות יהודיות באשכנז, קישוטי סוכה, קופסאות לאתרוג , דגלי שמחת תורה, עיטורים, עטרות, מעילים, אבנטים ו"יד" לקריאה בתורה. בין המוצגים "סוכת פישאך", סוכת העץ המצוירת המצויה זה שנים רבות בתצוגת הקבע שבמוזיאון. הסוכה השתייכה לבני משפחת דלר מן הכפר פישאך שבדרום גרמניה. בזמן מלחמת העולם ה-2 הוברחה הסוכה לארץ-ישראל ונשלחה למוזיאון בצלאל הישן שבירושלים (המוזיאון שקדם להקמתו של מוזיאון ישראל). בני המשפחה עצמם ברחו בעיקר לדרום אמריקה וכך ניצלו. מומחי המוזיאון חשפו את שכבות הציורים המקשטים את הסוכה. על בסיס המחקר, הסוכה קבלה חזרה את חזותה המקורית והוקמה לאחרונה מחדש באולמות מוזיאון ישראל.
לצד תערוכות הקבע באולמות המוזיאון, פתוחה לציבור תערוכת הורדוס המוקדש לבנאי הגדול, שהטביע חותמו גם על בניין בית המקדש, עד שרבותינו אמרו, כי מי שלא ראה בניין הורדוס – לא ראה בניין נאה מימיו. למעלה משלוש מאות אלף איש ביקרו עד היום בתערוכת הורדוס.
ביקור חוייתי מיוחד הוא במודל הבית השני המוצג במתחם מיוחד במוזיאון, בואכה היכל הספר. בהיכל הספר שפע של כתבי הקודש מתקופת הבית השני שהתגלו במערות מדבר יהודה וכן מספר רב של כלים שהיו בשימושם של מגיני ביתר ואנשי הכתות היהודיות שהתבצרו במערות מדבר יהודה.
בימי חול המועד הכניסה לילדים חינם ומתקיימת פעילות מגוונת לילדים. ילדים, ולא רק הם, יגלו עניין רב בתערוכת תעתועים המוצגת באגף הנוער. בתערוכה אשליות מפתיעות, הטעיה של החושים ותעתועי ראיה. לצד יצירותיו של אמן האשליות הנודע מ"ק אשר, מוצגות כ- 50 יצירות נוספות של אמנים שונים מהארץ ומהעולם העוסקות בנושא האשליה והתעתוע. עיצוב החלל בתערוכה יוצא דופן ומותאם לנושאה – עמודים תלויים באוויר ועליהם 30 יצירות מקוריות של אשר, חדר מראות ממנו נכנסים לחללי התערוכה השונים, עבודה של האמנים הבריטים טים נובל וסו ובסטר ובה שאריות עצים היוצרות צל אדם בגודל טבעי על הקיר, ויצירות נוספות הגורמות לצופה להיות בטוח שראה משהוא שלמעשה אינו קיים במציאות.
שעות פתיחה בחודש תשרי:
ערבי שבת וחג. 10.00- 14.00 (ערב יום כיפור- סגור)
ימי חול וחול המועד: 10.00-17.00
עלות כניסה למבוגר 50 ₪, בחג הסוכות כניסה חינם לילדים עד גיל 17!