ל"ג בעומר הוא חג חווייתי עבור כל המשפחה, אך עם זאת טומן בחובו לא מעט סכנות בעקבות תהליך איסוף הקרשים, החשיפה לאש הבוערת, לאוויר המכיל חלקיקי שריפה ועוד.
מני אלישע, רוקח בכיר ברשת סופר-פארם מציע טיפים שימושיים להורים להתנהגות נכונה לקראת וסביב המדורה וטיפול בכוויות, שריטות וחבלות בל"ג בעומר
שימרו על הבטיחות לפני ובמהלך החגיגה סביב המדורה
– בתהליך איסוף הקרשים הקפידו לשלוח את הילדים עם מלווה מבוגר או לחילופין הצטרפו למסע בעצמכם כמו גם למדורה עצמה. ילדים נוטים לראות בתהליך איסוף הקרשים מעין הרפתקה והיא כמובן עלולה להיות מסוכנת כיוון שהאיסוף נעשה בדרך כלל מאתרי בנייה, חורשות סבוכות ועוד. כמו כן, שימו לב שהילדים אוספים רק קרשים עשויים מעץ ולא מחומרים דמויי עץ, כיוון שאלו מזהמים את הסביבה ועלולים להידלק בצורה בלתי מבוקרת.
שימרו על צניעות ועל ילדיכם-
מדורות קטנות וצנועות עושות את העבודה לא פחות טוב ממדורות גדולות ומרשימות. מה גם שכך אתם מעבירים שיעור לילדיכם בנושא איכות הסביבה.
התרחקו מהאש-
זכרו להתרחק מהאש, כיוון שכוויות לא נוצרות רק במגע ישיר עם האש, אלא גם מחום המדורה במידה ונמצאים קרוב מידי לאש.
שלושה דברים שחשוב לקחת למדורה:
א. מים– הצטיידו במי שתייה והקפידו להשקות את ילדיכם. למרות שחשוך וקריר בחוץ, במהלך הפעילות ועקב הקרבה לאש הם מאבדים הרבה נוזלים וחשוב שישתו הרבה כדי שלא יתייבשו.
ב. תכשירים לטיפול מיידי בכוויות– נהוג לחלק כוויות ל- 3 דרגות על פי חומרת הפגיעה והיקפה. חשוב לשים לב למאפיינים של כל אחת מהדרגות ולפעול בהתאם: כוויה מדרגה ראשונה היא כווייה שטחית שהסימפטום שלה הם אדמומיות בנקודה מוגבלת. לטיפול בכוויה זאת רצוי להשתמש בתכשירים על בסיס מיימי בעלי אפקט הרגעה וקירור, לדוגמא אלוורה פורטה של לייף פרושיונל. כמו כן, ניתן לקרר את המקום גם באמצעות מים קרים, אך לא קרים מידי או קרח, כיוון שהכוויה תהפוך לכווית קור. מומלץ להמשיך ולמרוח את אזור הכוויה מספר ימים לאחר הפגיעה עד היעלמות האדמומיות.