המשחק האינטראקטיבי שיעשה לכם נעים בקיץ:
בואו נעשה צל!
המשחק שפותח ועוצב במיוחד לתערוכת הקיץ במוזיאון העיצוב חולון, מזמין את הקהל להפוך את העיר החמה וחסרת הצל למקום שנעים לחיות בו – בלחיצה על כפתור..
תערוכת הקיץ של מוזיאון העיצוב חולון, "צל ערים- מצילים את המרחב הציבורי" מעלה לדיון את נושא היעדר הצל במרחבים הציבוריים בישראל. בתערוכה יוצג משחק אינטראקטיבי שפותח ועוצב במיוחד לתערוכה על ידי חברת AVS.
המשחק מזמין את הקהל להיכנס לנעליהם של מתכננים, ראשי ערים, אדריכלי נוף ומהנדסי ערים ולנסות להפוך את העיר החמה וחסרת הצל למקום נעים.
איך עושים זאת? לרשות המשחקים עומדים מספר כלים שביכולתם להפוך את עיר השמש לעיר של צל:
נטיעת עצים שונים: צמחייה יכולה למתן את טמפרטורת השטח על ידי הצללה וכיסוי הקרקע. הצמחייה גם תורמת ישירות לירידת טמפרטורת האוויר על ידי התאיידות המים מהעלים בתהליך הנשימה.
לצורך המשחק נבחרו חמישה עצים מייצגים ונפוצים מתוך עשרות המינים אותם נוהגים לטעת ברחבי הערים בישראל בהם: אקליפטוס, תמר, צאלון.
על השחקנים לנטוע אותם במקומות המתאימים ברחבי העיר לקבלת עיר ירוקה, מוצלת וקרירה וזאת בכפוף למגבלות השונות על נטיעת עצים באופן כללי וכן על העצים שנבחרו למשחק באופן ספציפי.
כך למשל, לא ניתן לנטוע עצים על כבישים או על מדרכות שרוחבם צר מ 2.5 מ' או למשל שחקן שינסה לנטוע למשל אקליפטוס על המדרכה יקבל תשובה כי הדבר אינו אפשרי שכן שורשיו של עץ זה מסיבים נזק למדרכות וגורמים להתרוממות הבלטות,
וניסיון לנטוע צאלון בקרבת גן ילדים לא יתאפשר אף הוא שכן פריחת עץ זה מזמנת דבורים שעלולות לסכן את הילדים.
הצבת מתקני הצללה בגדלים שונים: חמשת מתקני ההצלה שהוקמו ברחבי הכניסה למוזיאון ובמתחם המדיטק הועברו למרחב הווירטואלי. מתקנים אלו שעוצבו במיוחד לתערוכה מספקים צל בסגנונות שונים.
גם במקרה זה השחקנים צריכים למקם את המתקנים במקומות נכונים כגון כאלו שאינם מונעים שמש ישירה ממשטחי הדשא הפוגעת בצמיחתו.
**
התערוכה "צל ערים: מצילים את המרחב הציבורי", שתוצג במוזיאון העיצוב חולון עד לאוקטובר 15, מציינת נקודת שיא של פרויקט רב שנתי שכלל מחקר, סמינרים, יזמות
ותחרות עיצוב ביוזמת קרן ברכה, ד"ר מרטין וויל (מנהלה לשעבר של קרן ברכה ומי שיזם את שיקום חירייה והקמת פארק אריאל שרון), עיריית חולון ומוזיאון העיצוב חולון.
התערוכה, מתפרסת ברחבת מדיטק חולון, בחללי הגלריות במוזיאון, בגנים ובחצרות הפנימיות של מתחם המדיטק, ומציגה באמצעים חווייתיים הזדמנות למחשבה מחודשת על הצללה בערים בישראל,
במטרה שאלו יהפכו למעודדות הליכה, שוויוניות וקרירות.