מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב יציג את התערוכה "ריקוד המכונה" בתאריכים 12.7-10.10.2010.
התערוכה מורכבת משתי תערוכות:
"הקברט המכני"-על כנפי הדמיון, הינה תערוכה ססגונית של כ-40 צעצועים מכאניים ומכונות אוטומאטיות, משעשעות ומעוררות מחשבה, המופעלות על ידי הקהל בלחיצת כפתור ומיועדת לכל גיל.
כל המוצגים ב"קברט המכני”, נוצרו על ידי אומנים והם מהווים מלאכת מחשבת המשלבת עיצוב אמנותי עתיר דמיון עם יכולת טכנית מעוררת התפעלות. המוצגים, שבהם דמויות אדם , חיות ושאר יצורים, נעורים לחיים בלחיצת כפתור בעזרת גלגלי שיניים, מנופים, גומיות וכפיסי עץ במנגנון גלוי לעין, כהמשך למסורת עתיקת ימים של מכשירי מכאניקה ידנית ומדויקת.
תחילתו של "הקברט המכאני" לפני כשלושים שנה באנגליה ומאז הלכו ונוספו לו אמנים היוצרים עבודות מגוונות המוצגות ברחבי העולם ומבחר מתוכן הגיע ארצה.
בין האומנים שעבודותיהם מוצגות בתערוכה: פול ספונר, רון פולר, פטר מרקי ומאט סמית.
"שרמנקה"-שירת המכונה, היא מופע קסום ומוזר ללא שחקנים, שכוכביו הם המכונות המופלאות שיצר האמן אדוארד ברסודסקי. אלו מתקתקות, מצלצלות, מסתובבות, מזמרות ומציגות תפיסה שונה ומיוחדת ליחסים בין אדם למכונה, בין אדם לתיאטרון, בין מציאות לדמיון ובין גרוטאות לאמנות.
המופע מתחיל כאשר הקהל נכנס ויושב מול שורת מכונות עמוסות בפרטים שונים ומשונים. המכונות מצלצלות ומקשקשות ונכנסות לפעולה, כל אחת מספרת את סיפורה בסדר ותזמון שנקבעו מראש. המכונות, כוכבות המופע, בנויות מחפצים ישנים שנמצאו באקראי ומגילופי עץ מורכבים של בעלי חיים, בני אדם ויצורי כלאיים שנראים כלקוחים מציוריו של הירונימוס בוש, כדמויות בקתדראלות של ימי-הביניים וכן מתוך מסורת הגילוף הרוסית העשירה.
פעמונים מצלצלים, פטישים מכים, כנפי מתכת נעות, משקלות עולות ויורדות, דמויות ססגוניות מסתובבות, חיות מסתוריות מופיעות ונעלמות ועוד ועוד.
המכונות המופיעות בתערוכה ייחודיות ושופעות אופי ואפילו, נשמה. היוצר שלהן, אדוארד ברסודסקי, שהיה מתנגד פסיבי והפך לאילם מרצון תחת המשטר הקומוניסטי בברית המועצות, ביטא בתקופה זו בפסליו את כל מה שלא יכול היה להביע בקול רם.
בשנת 1967 יצר את ה"קינמאט" הראשון שלו, כפי שהוא מכנה את פסליו הנעים,שעוררו עניין רב והביאו קהל רב לחלל המופעים האינטימי שיצר בביתו שבלנינגרד (סנט פטרסבורג).
לאחר הפרסטרויקה הוצע לברסודסקי ולשותפתו, במאית התיאטרון טטיאנה יקובסקייה, לסייר עם האוסף שלהם וכך הגיעו לגלזגו, סקוטלנד, שם הם מתגוררים ויוצרים עד היום.